לתרומות לחץ כאן

ההבדל בין הכשרת תבנית לרשת

שאלה:

שלום,
קראתי שאי אפשר להכשיר תבנית לא כשרה של תנור, ולכן צריך לשים עליה תבניות. אבל לא הבנתי – לפעמים כשמכינים אוכל בתנור יש גם נוזלים שנופלים, אז למה לא אומרים שהתבנית הלא כשרה מעבירה דרך הנוזל את האיסור לתבנית שמניחים עליה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

ננסה להסביר את הענין.

מעיקר הדין טעם שאינו בן יומו אינו אוסר, אלא שחכמים אסרו להשתמש בכלי שאינו בן יומו אטו בן יומו. 

כאשר מדובר בכלי שלא משתמשים בו ישרות עם האוכל, כגון תנור, או רשת שעליה מניחים תבנית, הואיל ולא ניתן לעשות ליבון חמור, והכל מדובר כאן על נ"ט בר נ"ט של אינו בן יומו וגם זה רק ספק אם זה יקרה, די לעשות ליבון קל, כלומר לנקות אותם היטב, להפעיל את התנור על חומו המירבי, ולסמוך על כך שכבולעו כך פולטו. ורק בתבנית שאופים ממש בתוכה ובלעה ביב הצריכו ליבון חמור גם באופן זה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל