תפילה בלי נטילת ידים של בוקר

שאלה:

אני יצאתי מהבית שלי בלי לטול ידים של בוקר ויש לי נסיעה ארוכה ואני יודעת שאחר כך יהיה לי קשה להתפלל
האם מותר לי להתפלל שחרית ושאגיע למקום רק אטול ידים עם ברכה?

תשובה:

שלום וברכה

את יכולה לקנח את הידיים בבגד, לברך "על נקיות ידיים" ולהתפלל, ואחר כך כשתגיעי תטלי ידיים ללא ברכה.

מקורות:

שו"ע סי' ד סעיף כב וראה משנה ברורה שם שאף שיש שחולקים ואומרים שאין לשנות נוסח הברכה, העיקר להלכה כדברי השו"ע.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה מראש, אבל למען השם! למה לא לעצור עשר שניות וליטול ידיים? זה לא כזה מסובך! וזה גם פותר עוד הרבה בעיות! שלא ללכת ד’ אמות בלי נטילה, אז בתוך הבית יש מקילים יותר וסוברים שניתן להחשיב את כל הבית כארבע אמות, אבל ביציאה מהבית זה כבר סיפור אחר! כמו כן לגעת בכל מיני מקומות בגוף ובמאכלים ועוד. בנוסף לכך שגם אחרי ההכרעה של הרב שליט"א בנוסח הברכה עדיין זה מחלוקת ואם יש דרך פשוטה לעקוף אותו זה עדיף לכו”ע

  2. אין ספק שזה מאורע חד פעמי שקרה בטעות מחמת המהירות, וכולם מקפידים מאוד כדבריך שלא ללכת ד' אמות ללא נטילת ידים.