טלית קטן שנמצאה – השבת אבידה

שאלה:

מישהו מצא טלית קטן תלויה על גדר ברה"ר ולקח אותה אצלו לכמה זמן [כשבוע] ולא הכריז, והוא נתן אותה לחברי, השאלה האם עכשו שעבר כחודש מאז שנאבדה עלי לתלות מודעה במקום אבידתה, ואם כן מה יהיה אם יעבור שבוע או יותר ואף אחד לא יתקשר? האם אפשר להשתמש בה לעצמו? [בטלית קטן יתכן שיש בה סימנים, כי אין הרבה כמוה, כי היא עם פתיל תכלת וקשירה כדעת הרמב"ם כמנהג התימנים]

תשובה:

שלום וברכה,

יש להכריז על הציצית, ואם לא יאתרו את המאבד יש לרשות את ערך הציצית במקום שמור, ואז יהיה ניתן להשתמש בציצית.

בהצלחה.