תקופת ימי השופטים

שאלה:

א) איך מסבירים את כל המלחמות בין השבטים בזמן השופטים ובין מלכי יהודה וישראל? מלחמות אחים עקובות מדם.ומה עם איסור רציחה?

ב) איך מסבירים את מה שאותם שנבחרו על ידי נבוכדנצר ”ואשר כח בהם לעמוד בהיכל המלך” ”ושמעמידים עצמם כשנצרכים לנקביהם” ומה עם בל תשקצו ולא יהיה בך עקר?

תשובה:

שלום וברכה

אינני מומחה ללימוד תנ"ך, באופן כללי תקופת השופטים בחלקה הגדול אינה נחשבת תקופה טובה לעם ישראל, ואכן היו בה דברים שנעשו שלא כהוגן. כך אמר הכתוב שופטים פרק כא פסוק כה: בַּיָּמִ֣ים הָהֵ֔ם אֵ֥ין מֶ֖לֶךְ בְּיִשְׂרָאֵ֑ל אִ֛ישׁ הַיָּשָׁ֥ר בְּעֵינָ֖יו יַעֲשֶֽׂה. ולכן אין מקום לשאול שאלה זו באופן כללי, אף שבאופן פרטני היו דברים שנעשו שם על פי סנהדרין ואורים ותומים ובכל מעשה יש ללמוד את הדברים לעומק. מעשה פלגש בגבעה עצמו נדרש בין הפרשנים לחיוב ולשלילה ואינו מוחלט כל כך.