מכירת טלפון שאינו כשר

שאלה:

שלום כבוד הרב

ברוך השם אתמול עברתי לפלאפון כשר
השאלה היא: מה אני עושה עם הטלפון הלא כשר?
מותר למכור אותו בזול? מותר למכור אותו בכללי? אם חס וחלילה האדם שקונה ממני את הטלפון לא כשר העברות שיעשה עם הטלפון זה קשור אליי?

תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור של ממש למכור אותו, שהרי אדם יכול לשים עליו תוכנת סינון ולהשתמש בו בצורה שאינה אסורה ממש, ולכן אם יש בכך נזק כספי, ומדובר מן הסתם באדם שבלאו הכי יש לו ויהיו לו טלפון כזה, וכל השאלה רק מה הוא יקנה, נראה שמותר למכור.