העברת קבוצת מילים

שאלה:

יש לי קבוצת מיילים כ-1,500, כל המיילים זה אנשים שביקשו שאצרף אותם, ע"מ שיקבלו את העלון מידי שבוע.
השבוע ניגש אליי ידיד קרוב שאני מוקיר לו טובה גדולה, וביקש ממני שהעביר לו את כל קבוצת המיילים, ע"מ שגם הוא ישלח להם עלון או פרסומת.
האם מותר לי להעתיק לו את כל המיילים, או שזה אסור,וצריך את האישור שלהם?

תשובה:

שלום וברכה,

בוודאי שרבים מהקבוצה לא היו מסכימים שיעבירו את המייל לקבוצות נוספות, ולא מסרו את המייל כדי שיעבירו הלאה, ולכן חל איסור להעביר את המייל לאחרים. מסתבר שיש בדבר זה איסור רכילות שמגלה סוד רעהו.

בהצלחה.