האם להמנע ממאכלים שיש בהם ספק חרקים

שאלה:

שלום,
יש מאכלים עם ספק שיש בהם חרקים כמו עשבי תיבול למיניהם, חלק מהפירות, חלק מהפירות היבשים ועוד.
אז האם עדיף פשוט להמנע מלאכול את כל המאכלים האלו? כי גם עם שטיפות, בדיקות וכו' מן הסתם פה ושם יתפספס משהו, ואם פשוט נמנעים מהמאכלים האלו לחלוטין אז לא ייאכלו החרקים האלו.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

לא ניתנה תורה למלאכי השרת, אם אנחנו עושים כל מה שנדרש, קונים מגידול מיוחד ונוהגים בזה כפי ההוראות שעל האריזה, ניתן לסמוך שזה בסדר. אינני אומר שההנהגה שאתה מציע אין בה הגיון, אבל נראה לי שליהודים פשוטים כמונו יש מקום יותר להחמיר בדברים אחרים, עוד לימוד תורה, עוד מצוות בשמחה וכוונה בתפילה, ולא להחמיר באכילה מעבר לגבולות ההלכה.