לתרומות לחץ כאן

קירוב אנשים ותוכחות

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
1. איך לקרב בין אנשים ואיך להפוך שונא לאוהב?
2. יש אדם בבית כנסתי שהוא שר מידי פעם פיוטים בין מנחה לערבית עם גיטרה ואותו אדם רוצה גם ללכת לעבוד בזה אבל קולו לא ערב כל כך וגם שר בקול חזק וכל הדיירים שומעים את זה ומשום הסיבה לעיל אני חושש לחילול השם ואותו אדם לא עושה זאת בכוונה האם יש להגיד לו שלא ישיר כך אם חוששים לפגוע בו וגם אני חושש שתתפתח לו טרוניא כנגדי משום שאני לא יודע עם הקהל יסכים להוכיח איתי והקהל משבח אותו בשביל לא לפגוע בו וגם גם אם הם ירצו אני לא יודע אם יפגע וילך מה לעשות?
3. ידוע שאין לפני השם שינוי או רגש וכל מה שאנו רואים לגביו תיאורים בתורה זה ממחיש דבר מסוים ואין זה כפשטו, לכן למה מתכוונים שהשם אוהב כל יהודי ושמח בכל יהודי למשל ולמה אומרים לכל יהודי אם הרי נאמר "צאו וראו בפיגרי האנשים הפושעים בי" שזה המחללי שבת וגם יש גם שנקרא רע לפני השם אז למה אומרים כל מיני דברים מהסוג הזה בזמננו?

תשובה:

שלום וברכה

1. הכלל הבסיסי בענין זה, הוא כמים הפנים אל הפנים כן לב האדם לאדם, כלומר, אם אתה נוח ונעים לבריות זה ישפיע גם עליהם לראות בך טוב ולאהוב אותך, מי שנוח לבריות רוח הבריות נוחה הימנו. אז זה לא ביום אחד, אבל תנהג איתו באהבה ויחזיר לך אהבה. והעיקר בלי לחץ ובלי סטופר, אתה מצידך תנהג באהבה ובנינוחות והכל יהיה טוב בסוף.

2. לא הבנתי למה את ה רוצה למנוע ממנו את העונג הזה?! החובה לך זה רק לומר מילים טובות ומשמחות. תחמיא לו ותעשה לו טוב על הלב.

3. ברור שביטוי של אהבה או שמחה אינם פיזיים אצל הקב"ה כמו אצל בני אדם, אין לנו השגה בו יתברך כלל, אלא שכאשר אנחנו עושים רצונו זה עושה נחת רוח מאיתנו קירבה ורוממות וכאשר אדם מתרחק חלילה מה' זה יוצר ריחוק וטומאה וקליפות וכו'. בורא עולם בחר בנו ומקרב אותנו אליו ובמושגים שלנו זה מה שנקרא שהוא שמח בנו אוהב אותנו כיון שכך הוא הביטוי הגשמי של הדברים.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל