שאלה:
שלום רב לכבוד הרבנים החשובים שליט"א ובתודה מראש על זיכוי הרבים
שני שאלות בבקשה:
א. בישלתי מרק פרווה בסיר חלבי (אם זה משנה, לא היה בשימוש חלבי זמן רב, אבל הוא חלבי), ברגע של היסח הדעת המרק גלש על כל הכיריים (אינדוקציה) ועל השיש הסמוך
רציתי לשאול מה דינם של הסיר, האינדוקציה, והשיש
האם ומה צריך להכשיר?
ב. תנור חלבי שנאפה בו מאכל פרווה
מה דין המאכל? נאפה כמובן ללא מאכל חלבי, רק פרווה
האם מותר לאכול יחד עם בשרי / בכלים בשריים?
האם מותר לערבב או לגעת בכף בשרית? להניח על השיש הבשרי וכן הלאה
תודה רבה מראש
תשובה:
שלום וברכה
1. כיון שהסיר אינו בן יומו בכלל אין מקום לחשש והכיריים בסדר גמור.
2. אם התנור היה נקי לגמרי למנהג בני ספרד מותר, ולמנהג בני אשכנז אין להקל אא"כ התנור אינו בן יומו, אם אינו נקי אין לאכול עם בשרי.
שוב תודה
לגבי 1: גם השיש והסיר בסדר?
לגבי 2: התנור נקי מלכלוך, אולם לא ימלט טיפות ונתזי שומן וכו'
לבני אשכנז (אני…) אסור לאכול עם בשר, אבל מה לגבי להניח על שיש בשרי או לערבב בכלי בשר?
תודה
1. בסדר גמור.
2. אין לאכול עם בשר לכתחילה לא יניח בכלי בשרי אבל בדיעבד אינו נאסר.
השאר תגובה