מסיבה בגן בחודש הראשון לאבל

שאלה:

סייעת באבל בחודש הראשון לאבל על בעל. האם מותר לי להגיע למסיבה שיש בה שירים וריקודים?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית אנו משתתפים בצערך ובכאבך הגדול, בעל הרפואות ירפא לכל שבורי לב וינחם אתכם בנחמת ציון וירושלים.

כיון שהשתתפותך במסיבה היא חלק מעבודתך, ולא מדובר כאן במוזיקה של שמחה והנאה עבורך אלא פרנסה – את יכולה להשתתף ולפעול שם כפי שמוטל עלייך.

בשורות טובות.

מקורות:

ראה פרי מגדים א"א סי' תקנא ס"ק י, זכור לאברהם אבל אות א בשם זקן אהרן סי' ריח, והובא בגשר החיים, וע"ע שו"ת מהר"ם שיק יו"ד סי' שסח שהתיר לימוד מוזיקה לשם פרנסה אך לא לשם הנאה.