למכור חפץ לפני ששילמתי עליו

שאלה:

האם אפשר למכור חפץ מסויים שאני עובד בו , לפני שלמעשה שילמתי עליו בפועל את דמיו לבעל הבית, אבל אני ישלם עליו בפועל כשאפגש עם בעל הבית, והתשלום הוא שבעל הבית יקזז לי את שכר התשלום חפץ חלף עבודתי כלפיו, (אז למעשה כבר שילמתי עליו בהיות שאני עובד עבורו, תמורת שכר מאותו בעל הבית, רק שבפועל לא נתתי לו ממון) .האם צריך להודיע לבעל הבית מראש על דבר כזה . וכמובן מדובר בחפץ שלבעל הבית יש הרבה כמוהו וניחא לו למכור אותו עוד ועוד.

תשובה:

שלום וברכה,

אחרי שקיבלת את החפץ לעצמך תמורת חוב שאתה צריך לשלם על החפץ או תמורת עבודה שאתה אמור לעבוד, החפץ הוא שלך, ומותר לך לעשות עם החפץ כרצונך ולמכור לכל מי שתחפוץ – גם אם עדיין לא פרעת את החוב למוכר. ואין צורך ליידע את המוכר בכך שאתה מוכר לאחרים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ואם החפץ הזה ניתן לי כדי לעשות בו עבודה לבעל הבית , ומכרתי אותו , ואקזז אחרי כן את התשלום עבורו , (או חלף עבודתי). ובעל הבית מרוויח גם בכך שאקנה ממנו. האם זה גם מותר בלי לומר לו. מדובר על מוצר שבדרך כלל שיש אותו הרבה לבעל הבית .