האם אישה צריכה לספר שהתגרשה פעמיים?

שאלה:

אישה שהתגרשה פעמיים ללא ילדים בחול , אם היא פושגת בחור האם היא צריכה לספר לו שהתגרשה פעמיים או יכולה להגיד פעם אחת?
במידה וירצו להתחתן האם הרבנות תבקש רק את הגט של הבעל השני או שתי המסמכים? תודה

תשובה:

שלום רב,

לעניות דעתי היא צריכה לספר שהיא התגרשה פעמיים. כל אדם מצפה שבן הזוג שלא לא יסתיר ממנו פרט כזה וכפי שהיא מן הסתם היתה רוצה לדעת האם הבחור היה נשוי או לא, האם היה נשוי פעמיים או לא, גם הוא רוצה לדעת פרט זה וצריכים לספר. מעבר לכך, צריכים לדעת שאילו הקשר יבשיל לכדי נישואין עתידיים אין מצב שהוא לא ידע בעתיד על העובדה שהיתה נשואה פעמיים, ואז ההרגשה היא של רמיה. גם הרא"ש הובא בסי' עז מתייחס לרמיה שלא מספרים עובדות מהותיות לעוד נקודה הגורמת למקח טעות, אני לא אומר שעובדה זו ודאי נכללת בהגדרה זו, אלא רק מציין מקור לכך שעצם ההסתרה והרמיה גם היא עשויה להוביל לעיתים לטענת מקח טעות.

לגבי הרבנות מן הסתם מספיק להם רק הגירושין השניים.