שיתוף אתרים

שאלה:

שלום לכבוד הרב, רציתי לשאול האם מותר לי לשלוח לחברה קישור לאתר לימודי – האתר עצמו מאוד עוזר בתחום הלימודי והיא תוכל למצוא שם הרבה חומר ותשובות הקשורות למקצוע. רציתי לוודא שאין פה בעיה שבגללי היא תיכנס לאינטרנט…
האם מותר לשתף אותה?
תודה!

תשובה:

שלום וברכה,

אם הקישור לאתר הוא חוקי ולא מוגן בזכויות יוצרים, מותר לך לעזור לחברה ולהושיט לה עזרה, ואדרבה זה יחסוך ממנה לגלוש סתם ולחפש, וכך היא תקבל את מה שהיא צריכה מיד. ואם היא בכל זאת תגלוש אח"כ זה לא קשור אלייך, את עושה את מצוותך שעוזרת לה.

בהצלחה.