עלית לוי במקומו כשאין כהן

שאלה:

בהרבה מקומות אני רואה שנותנים ללוי לעלות את עלייתו אף על פי שאין כהן בבית הכנסת וישראל עלה ראשון, אשמח לדעת מה המקור לזה?

תשובה:

אינני מכיר מנהג כזה, מפורש בשולחן ערוך בסימן קלה סעיף ו, שאם ישראל עלה ראשון לא יעלו לוי אחריו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אודה לכבודו אם יוכל לבדוק משום שגם בבתי כנסת של רבנים תלמידי חכמים ראיתי שעושים כך וגם אמרו לי שיש לזה מקור רק לא אמרו לי מה הוא

  2. אינני יודע מקור לדבר כזה הוא נגד שולחן ערוך מפורש. אולי כוונתך שלאחר שקראו כהן לוי ישראל מעלים לוי כאחד מן הקרואים ומכריזים בקול רם "אף על פי שהוא לוי", זה יש קהילות ספרדים שמקילים לעשות.