שאלה:
שמתי אבקת רוטב פטריות בסיר בשרי ועיריתי לתוכו בטעות מים רותחים שמזגתי לכוס זכוכית חלבית.
מה דין התבשיל?
מה דין הסיר?
תשובה:
שלום וברכה
אם הכוס אינה בת יומה זה לא אוסר את המאכל בכל מקרה. גם כאשר זה ספק, יש לנו כלל שסתם כלים אינם בני יומם. אם יודעים שהכוס בת יומה, נחלקו הפוסקים לענין כלי שני אם מפליט ומבליע בבשר בחלב כמובא בשו"ע סי' קה סעי' ב, ועיי"ש שלכתחילה יש להזהר ובדיעבד ניתן להקל שאינו טרף, אולם ראה שם בט"ז ס"ק ד שאין להקל אלא במקום הפסד מרובה, כך שלדבריו ודאי יש להחמיר גם בדיעבד, אבל שוב, רק כאשר בטוחים בדבר.