לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לימוד במקום מרעיש

שאלה:

שבוע טוב כבוד. הרב
לאורך הזמן שמתי לב שבכולל או במסגרת ישיבה אינני מצליח להתרכז בגלל הרעש התמידי והסחת התמידית דעת של חברי הקבוצה. מה הפתרון לדברים כאלה? יש אנשים שלומדים בקול. יש כאלה שפתאום מתחילים לצעוק איזה שהם משפטים באמצע לימוד. זה פשוט הורג אותי וקשה לי מאוד לתפוס ריכוז בזה.. זה כמו מן מישהו שתמיד מציק לך. גם אני מרגיש שכאשר אני לומד בקול כאילו אני מפריע לסובבים מאותה נקודת המבט.

תשובה:

שלום וברכה

לכל דבר יש מעלה וחסרון, מצד אחד השקט מועיל לריכוז ומצד שני האוירה של הלימוד מסביב מדרבנת ומעוררת, והכל ענין של הרגל, אחרי שמתרגלים לא מבינים איך לומדים בלי הצעקות מסביב. הזדמנתי להיכל ישיבת מיר בירושלים המאכלסת כ6,000 תלמידים בכמה בתי מדרש שכל אחד מכיל מאות רבות היושבים בצפיפות ולומדים בהתלהבות, למען האמת גם אני לא הבנתי איך זה לא מפריע להם, אבל כל ירושלמי יודע שמי שנכנס למיר קשה לו מאוד לצאת משם… אנשים להוטים אחרי הלימוד הזה ולא מוותרים עליו…

שנזכה לכל הטוב.