לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ועל נשמותינו הפקודות לך

שאלה:

בברכת מודים כתוב "על נשמותינו הפקודות לך"
האם ניתן לכוון שאנו מודים על עצם העובדה שנפחת בנו נשמה חלק אלוק ממעל?

תשובה:

שלום וברכה

אף שזה אינו הביאור הפשוט, בפירוש אחרית שלום המובא בסידור אוצר התפילות, אכן מסביר באופן דומה, לדבריו כל נשימה שאדם נושם ובעצם כל רגע של חיות, מכוון כלפי צירוף עליון מסויין,] ולכן הקב"ה כביכול מונה וסופר כל רגע של חיות ומכוונו ליעודו העליו, ולפי זה נופחו באדם.

אמנם הפירוש הפשוט הוא שנשמותינו מופקדות בידו של הקב"ה כמו פקדון להחיותינו.