השכרת רכב ללא ביטוח צד ג'

שאלה:

שלום וברכה אם השכרתי רכב של בן אדם פרטי ושילמתי לו מחיר מלא של השכרה רגילה קרתה תאונה ונהיה נזק קצת לרכב וגם לעוד רכבים ואז התברר שאין לבן אדם ביטוח צד ג שזה יש בכל חברת השכרה מי צריך לשלם?

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא היה תנאי שיש ביטוח צד ג' אין חובה למשכיר לשלם את הנזקים, והשוכר שעשה תאונה חייב לשלם. העובדה שלחברת השכרה יש ביטוח צד ג' לא מחייב את המשכיר לשלם את הנזקים של צד ג', וכל שלא היה תנאי על כך אין חובה למשכיר לשלם.

בהצלחה.