לימודה פשט בליל שבועות וגריסת זוהר

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
1. האם אדם שהשתתף בסיום האידרא רבה והזוטא בליל שבועות וגם גרס 5 דפי זוהר ימשיך לגרוס מבחינת הנהגה או שינהג גם כנגד הקבלה וילמד פשט
2. האם על פי הקבלה יש בעיה לקרוא ספרי מוסר בליל שבועות מאחר שמסתמכים
על דברי הגמרא בפשט ולפעמים מביאים מעשים מהגמרא או הלכות ממנה?
3. כמה גריסת זוהר ותהילים נחשבת לביטול תורה או שזוהר זה מעל 5 דפי גריסה ותהילים מה השיעור?
4. אני לא מוצא הרבה גדולים בחכמה ובמוסר ובהנהגה בעירי ויש אחד שבא לפעמים לבית הכנסת שלי בשבת וגם מעביר שיעורים במקומות אחרים, איך אמצא רב להידבק בו שגדול בחכמה במוסר והנהגות לדביקות קבע שגם מבין בקבלה?

תשובה:

שלום וברכה

1. מי שמסוגל ללמוד פשט, גמרא הלכה חומש, עדיף שיעשה זאת ולא יגרוס זוהר בלי להבין, ציך ללמוד מה שמבינים, ומהבסיס, תנ"ך משניות גמרא והלכה.

2. אין בעיה ללמוד מוסר בליל שבועות.

3. זה לא ביטול תורה אבל לא הדרך הנכונה עבורך.

4. למה צריך רב שמבין בקבלה? הרב עובדיה יוסף למד קבלה? תמצא רב שהוא איש הלכה ובעל מידות טובות, ותלמידי חכמים מעריכים אותו.

בהצלחה רבה וערב טוב.