תיקון על "מכה רעהו בסתר"

שאלה:

בס"ד
שלום!!
היה לי חבר שהיה בו פגם מסויים. הקשר איתו הסתיים. אחרי כמה שנים כתבתי באינטרנט את הפגם שלו – אינני זוכר אפילו למה עשיתי את זה… כעבור 11 שנים גיליתי שהמשפחה שלו עברה דירה 3 שנים אחרי שפרסמתי עליו מבלי להפרד מהשכנים… מברור שעשיתי שכנה אמרה "בגלל שכנים רעים" – אני מבין שככל הנראה זה בגלל מה שכתבתי עליו באנטרנט. חשוב לציין שאין הוכחה ממה שכתבתי באנטרנט שאני כתבתי את זה. כלומר הוא לא יכול לדעת מי פרסם עליו.
חשבתי איך לתקן…
הגעתי לחבר שלו ובקשתי לדבר איתו – אך הוא לא היה מעוניין… בהמשך הגעתי לדירה של אמא שלו ואמרתי לה שאני רוצה לבקש ממנו סליחה ונתתי לה את הטלפון שלי אך הוא לא יצר קשר… בהמשך הלכתי שוב אל משפחתו הביתה וביקשתי רק לשוחח איתו. אמרתי שאני רק רוצה לבקש סליחה. לא ציינתי את השיימנג. אמרתי בכללי כי רב אמר לי ככה לעשות עם הרבה אנשים. הוא צלצל אלי ממספר חסום ובקשתי ממנו סליחה בכללי והוא סלח. אני מרגיש צורך להוסיף לעשות על מנת שה' יסלח לי כי כרגע אני בעצמי מתמודד עם משהו בסגנון של זה… מה עוד אפשר לעשות בנושא? אני מרגיש שה' עושה לי "מידה כנגד מידה"

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער את דבריך. אני שמח שאותו חבר אכן סלח לך.

מה שצריך לעשות זה תשובת המשקל, לקבל על עצמנו לדבר על אנשים דברים טובים. לפחות פעם ביום בלי נדר לומר מילה טובה למישהו.

זה יעשה אותנו לאנשים טובים הרבה יותר.

בשורות טובות.