קריאת תפריט בשבת – שטרי הדיוטות

שאלה:

שלום וברכה,
כידוע יש שאלה האם מותר לקרוא תפריט של הסעודה בשבת ויו"ט. הבעיה הראשונה שזה שטרי הדיוטות, אך זה לכאורה בסדר כי מיועד לצורך מצווה – סעודת שבת וחג. הבעיה השניה שמא יבוא למחוק. היה לי רעיון לקחת את התפריט שהכנתי, לצפות אותו בלמינציה, ואז לא ניתן יותר למחוק (אולי גם על הלמינציה אפשר קצת לקשקש בעט אבל זה פחות מצוי ולא מקובל). האם זה אכן יעזור? תודה רבה

תשובה:

לא הבנתי את החשבון שלך, הרי המקור של דין זה הוא במקרה זה עצמו, ראה סי' שז סעי' יב שלגבי סעודות שבת החמירו משום שטרי הדיוטות. אמנם בשמירת שבת כהלכתה פרק כט הערה קלג הביא מהגרי"ש אלישיב שיש להקל בזה בזמנינו שמכינים רבה אוכל ולא מוחקים ומשנים זה רק בשביל לזכור את כל השפע ולכן המיקל יעש לו על מי לסמוך.

חג שמח.