קבלת זיכוי מחנות אולי גזל ?

שאלה:

שלום כבוד הרב
לפני כמה שנים קניתי בחנות בגדים שמלה ארוכה ולבשתי אותה פעם אחת ואח"כ כיבסתי אותה על 40 מעלות שזה בדר"כ הפעולה שעושה לכל הבגדים , ואז היא ממש התכווצה ולא יכולתי ללבוש אותה
הגעתי לחנות להחזיר להם והם שאלו וביררו איך קרה ואמרו שצריך לכבס על 30 מעלות
למרות שעד כמה שאני זוכרת לא ראיתי שהיה פיתקית עם הוראות כיבוס
בסופו של דבר העבירו את זה למנהלת והיא לקחה בחזרה את השימלה ונתנה זיכוי
שקיים אצלי עד היום , ואני רוצה להתשתמש בו לפני החג לקנות שם בגד
האם יכולה או שזה גזל ? כי אולי בגללי התכווצה השימלה ?
או שאם לקחו את השימלה ונתנו לי זיכוי זה בסדר?
תודה רבה חג שמח

תשובה:

שלום וברכה,

אם סיפרת את הנתונים כמות שהם – שכיבסת ב40 מעלות, והם החליטו לזכות אותך, מותר לך לממש את הזיכוי ואין כאן חשש גזל.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. היי
    השתמשתי בזיכוי לפני החג לקנות שימלה … המשפחה שכנע אותי שזה בסדר
    אבל רואה עכשיו מה שכתבתם לי
    לגבי אם סיפרתי להם שכיבסתי ב- 40 מעלות
    ואני לא בטוחה שאמרתי להם
    כי תמיד הפעולה שהייתי מכבסת את כל הבגדים הייתה 40 למרות שזה הבנתי רק בעקבות הסיפור הזה תמיד חשבתי שהפעולה הזאת היא סטנדרט 30 מעלות לא באמת שמתי לב
    וחושבת שבחנות שאלו אותי על כמה כיבסתי אמרתי להם רגיל כמו שתמיד עושה
    אבל לא בטוחה שאמרתי להם שזה 40 מעלות
    מה עכשיו צריכה לעשות ?
    להחזיר כסף ? לעדכן אותם ? ממש לא נעים לי זה היה לפני כמה שנים ולא יבינו מה רוצה מהם
    מה הרב חושב ?