נסיעה מוזלת בתחבורה ציבורית

שאלה:

שלום לכבוד הרב
בנסיעה באוטובס ליעד רחוק אפשר לתקף את היעד הקרוב ולשלם פחות, ולתקף שוב ביעד הקרוב ליעד הרחוק ולא דורשים לשלם את היתרה ובכך לחסוך כסף, האם עליי לשלם את המחיר המלא או שאני יכול לתקף פעמיים? לדוגמא בנסיעה מירושלים ללטרון המחיר הוא 12 ש"ח, אם אסע עד מחלף חמד המחיר יהיה 5.5 שח וכאשר אתקף שוב בחמד ללטרון המחיר יהיה 0. מכיוון שתמחור הוא לפי מרחקים ואם כבר שלחתי על מחקר קצר זה לא יחייב אותי שנית. האם זה מותר? תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה נוסע נסיעה אחת אתה לא יכול לחלק את הנסיעה לשניים, ויש לשלם על כל הנסיעה כנסיעה אחת. אם אתה יורד מהאוטובוס באמצי הנסיעה ועולה על אוטובוס נוסף להמשיך את הנסיעה וזה גורם לך לחסוך כסף, מותר. כיון שאתה פועל לפי הכללים שלהם.

בהצלחה.