נסיעה בתח"צ – האם לשלם?

שאלה:

שלום רב, בעיר שבה אני גרה יש שני בתי עלמין המרוחקים האחד מהשני. על מנת להגיע מבית עלמין אחד לשני צריך לנסוע באוטובוס מרחק של שתי תחנות. האם אני צריכה לתקף/ לשלם על נסיעה זו? ושאלה נוספת: לפי החוק, אם שלמתי על נסיעה אחת ועליתי על קו נוסף בתוך שעה וחצי אני לא אמורה לשלם על הנסיעה השניה. האם בנסיעה הראשונה אני יכולה לתקף/ לשלם לפני הירידה מהאוטובוס על מנת שהשעה וחצי תתחיל להיספר יותר מאוחר מאשר רגע העליה לאוטובוס? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם את עולה לאוטובוס את חייבת לשלם מיד בתחילת הנסיעה. וכן אם את נוסעת נסיעה של שתי תחנות חייבים לשלם עבור הנסיעה. נסיעה ללא תשלום נחשב לאיסור גזל.

בהצלחה.