מכונת גילוח

שאלה:

שלום וברכה!
תקופה גדולה הייתי מתגלח בפאטר שהיה משאיר לי את שורשי השיער כדבעי, אתמול קניתי מכונת גילוח כשרה, של הגאון ר' אריה דביר שליט"א, תלמיד הרב אלישיב, ודיין בבית דינו של מרן הגר"נ קרליץ. וכן המכונה מאושרת ע"י הרב גאולמן.
תכל'ס אחרי השימוש זה השאיר לי עור חלק, ורק אם אני משפשפף את היד על העור מרגיש את השורשים, ובנוסף הבנתי שיש פעמיים שמוריד במקומות מסוימים פה ושם גם יותר מזה.המכונה עלתה לי יקר בגלל הכשרות לא רציתי חס"ו להיכשל בעוון חמור זה.
השאלה האם זה בסדר יש לי קצת נקיפות מצפון שזה לא כהלכה מספיק.
מה ההיתר, והאם אפשר לסמוך על זה.
א. רק בשפשוף קצת חזק מרגיש השורשים.
ב. יש מקומות שמוריד יותר.
בפועל זה מאושר ועבר בדיקה אצל הגאנים שליט"א.
זה בסדר? אשמח להסבר
יישר כל גדול!

האם הגדר הזה זה בסדר, ואם יורד

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר את המכונה מקרוב, אבל הרבנים המכשירים הם אנשים רציניים ואני מניח שעשו את הבדיקות הראויות. הרשת צריכה להיות עבה די הצורך כדי שלא יוריד לגמרי. אני יודע שגם במכונות של הרב גרוס בתחילה היה עבה יותר ולאחר מכן פחות ויש שעוררו על כך, אבל אני מניח שהנושא נבדק.

תוכל להתקשר לרב גואלמן לבירור הענין 0533109175

בהצלחה