מה עושים אם חברה שמתרחקת מהיהדות

שאלה:

מה אני אמורה לומר לחברה כזאת?
אני מרגישה שהיא סומכת עלי ורוצה לספר לי דברים שעוברים עליה… אני יודעת שהיא מרוחקת מהבית… לא בטוחה אם מרצונה או לא…
היא רק בת 17 ולוקחת את עצמה רחוק בקטע קיצוני , צבא…
איך אני יכולה לעזור לה? מה עלי לומר? איך לחזק ולתת לה את הראיה הנכונה לחיים.

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את שאלתך הכואבת. בדרך כלל תפקיד כזה קצת גדול על נערה צעירה בגילך, בגיל שלך בדרך כלל הכלל היותר נכון הוא הרחק מחבר רע, אם יש חברה שיורדת מהדרך והיא עלולה להיות גורם משפיע לרעה, עדיף להפנות את תשומת לב מחנכת חכמה לענין, ולתת לה לטפל בנושא, ואת צריכה לשמור קצת מרחק. כמובן לא באופן מעליב אבל לא באופן שנכנס עמוק לסיפור, זה יכול להזיק לך יותר ממה שזה עשוי להועיל לה. צריך הרבה כלים, ידע נפשי ותורני, והרבה מטען פנימי עמוק רוחני ונפשי, כדי להתמודד עם דבר כזה. צריך להבין, אדם לא מתרחק מיהדות כי יש לו איזו שאלה עמוקה… הריחוק נובע ממצב נפשי או משפחתי מסויים, מחשיפה לתכנים לא ראויים וכיוצא בזה, וכל זה מצריך הרבה יכולת.

בשורות טובות וישועות קרובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה, כבוד הרב
    הבחורה שאני מדברת על, אין עם מי לדבר, נראלי שהיא מרוחקת מהמשפחה וגם היא לא נמצאת בסמינר…
    אני יודעת שזה לא טוב לי ועלי להתרחק, אבל מה עושים עכשיו כשהיא ממש רוצה לדבר איתי ולספר לי דברים שעוברים עליה… כי אני באמת היחידה שהיא יכולה לסמוך על… מה אני יכולה לעשות