הונאת דברים במשא ומתן

שאלה:

אדם שרוצה למכור דירה בשווי 1.5 מ' לדוגמא ובא קונה ומציע 1.2 והמוכר אומר שיש לו כבר קונה אחר שהציע 1.2 ולכן אם הוא רוצה שיעלה מחיר.
אלא שאין באמת קונה שהציע כך והמוכר אמר כן סתם לצורך משא ומתן.
האם זה מותר או שיש בזה משום הונאת דברים וכד'?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לעשות פעולות שווא כדי ליפות את המקח, וה"ה שאסור לספר לקונה שיש לו הרבה קונים פוטנציאליים שמעוניינים במקח כאשר הדברים לא נכונים. ויש בדבר זה משום איסור גנבת דעת.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן רכח סעיף ו.