הבדלה מוקדמת לילד שצריך ללכת לישון

שאלה:

שלום כבוד הרבנים שליטא,

יש לי בן שהוא בן-12 שנה והוא הולך לישון מוקדם.

לכן בקיץ במוצאי שבת, כשאני חוזר מתפילת מעריב הוא כבר ישן, ואינו שומע את ההבדלה שלי.

האם יש לו לעשות הבדלה לעצמו לפני שילך לישון (נגיד, באמצע השלוש סעודות שלו) למרות ששבת לא הסתיימה עדיין?

תשובה:

שלום וברכה

אם התוכנה שלנו תקינה אזי אני רואה שאתם מישראל, בה השקיעה וצאת הכוכבים בשעה סבירה.

אינני רואה סיבה למה ילד בן 12 לא ילך לערבית במוצאי שבת וישמע הבדלה כסדרה, הוא לא ילד קטן שצריך לישון בשעה 7:00 בערב. אם הוא עייף שינוח מעט בצהריים. הוא ודאי חייב בהבדלה אבל נהגו שלא לעשותה שבת עצמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כן אני בישראל, אבל אני מסביר את המצב.

    מעריב בימים אלו מתחיל נגיד בסביבות שעה 9:00 ואני עושה הבדלה בסביבות 9:30. גם בימות החול הבן שלי תמיד כבר ישן בשעה זו.

    הבן שלי ניסה הרבה פעמים לנוח בצהריים, אבל לא מצליח להירדם, ואז בסביבות 8:30 הוא מתמוטט מעייפות ואי אפשר לעורר אותו אח"כ.

    במצב כזה מה אני אמור לעשות איתו?