תשלומי מנחה – כיצד?

שאלה:

שלום הרב,
תשלומין במנחה במניין עדיף להתפלל לאחרי הקדיש האחרון או שניתן להתפלל כפי שמתפללים מנחה מקוצרת בבית הספר בו אני מלמד – על שלושת הברכות הראשונות ועל הקדושה עונים ומתפללים בלחש מחונן הדעת?

תודה

תשובה:

באופן רגיל יש להמתין לאחר חזרת הש"ץ ותחנון, ואז לומר אשרי ושמונה עשרה, כך מבואר במשנה ברורה סי' קח ס"ק יב.

העצה שאתה מציע, הובאה בפתחי תשובה שם לענין מנין שלא התפללו שחרית וכולם משלימים יחד מנחה, שיעשו באופן זה.