סיום מסכת בשנת אבל

שאלה:

שלום.
האם מותר בשנת אבל להשתתף בסעודת סיום מסכת?
ואם האבל הוא גם אחד מהמסיימים?
במידה וזה נחשב מרעים ואסור, האם יהיה מותר לאבל לשבת בנפרד מכולם בחדר אחר ולאכול שם?

יישר כח.

תשובה:

מותר לאבל להשתתף בסיום בפרט כאשר הוא אחד המסיימים, אף שיש שהחמירו בזה, למנהג הספרדים בכל מקרה מותר ללא חשש.

כמובן כל זה בלי מוזיקה.

בשורות טובות.

מקורות:

על סיום שאינו לעילוי נשמת הנפטר ראה ש"ך סי' רמו ס"ק כז בשם מהר"ם מינץ, פרי מגדים או"ח סי' תמד משב"ז ס"ק ט, וע"ע בית לחם יהודה ורבי עקיבא איגר יו"ד שם. וראה חכמת אדם כלל קסו סעי' ב, וכ"כ בטוב טעם ודעת ח"ג סי' פו.