כהן שחי עם גיורת

שאלה:

בס״ד
השלום והברכה !
כהן שחי עם גיורת ללא נישואין האם רשאי לישא כפיו ולעלות כהן לתורה ?
נא לציין מקורות
בתודה מראש

תשובה:

שלום רב,

כהן כזה אינו נושא כפיו ואינו עולה לתורה ראשון ככהן. ראה שו"ע או"ח סי' קכח סעי' מ', ובמשנה ברורה שם ס"ק קמז שה"ה גם חלוצה, זונה או חללה. וראה עוד בס"ק קמט. בפרי מגדים שם מסתפק במקרה שהוא בא עליה בזנות, ולמעשה נוהגים היום כולם שכהן כזה מאבד את כהונתו (גם שיגרשה מביתו).