חשש רבית בהחזרת תשלום על קורס דיגטלי

שאלה:

שלום וברכה,
האם מותר לקנות קורס דיגיטלי כשיש תנאי (לטובת הלוקח) שאם זה לא ימצא חן בעיני אוכל לחזור מהעיסקה תוך שבוע ולקבל את הכסף בחזרה,
אני קונה בגלל התנאי הזה ונ"ל מראש שאבקש להחזיר את הכסף, אבל בפועל יכול להיות שגם ממה שאלמד בתוך אותו שבוע תהיה לי תועלת אך בכ"ז אעדיף לקבל את הכסף בחזרה, האם יש בזה חשש ריבית?
בתודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אכן יש כאן בעיה של ריבית בפרט שאתה יודע שאתה תבקש את הכסף בחזרה ובינתיים אתה שומע שיעור אחד. הפתרון, אם לא תיקח את כל הכסף אלא תשלם על השיעורים שכן שמעת, בזה אין איסור ריבית.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם אין בעיה של הונאה? בכמה אתה מוכר חפץ זו ואין דעתו לקנותו! מעבר לכך יתכן אפילו גזל, כאשר כל המטרה היא לא לבחון את הקורס אלא לקבל שיעור חינם!