קבלת שבת קודם השקיעה ביום טוב שחל בערב שבת

שאלה:

שלום רב
אצלנו בבהכ"נ נוהגים שמיד אחר תפלת מנחה בערב שבת מקבלים שבת קודם השקיעה באמירת בואי בשלום וכו' ואח"כ ממשיכים על הסדר שיר השירים וכו'
שאלתי לגבי השבת הקרובה שחל יום טוב בערב שבת האם יש לעשות ג"כ כנ"ל ולקבל שבת באמירת בואי כלה אחר מנחה ואחר כך שיר השירים ושאר הסדר?
(אינני זוכר שנוהגים כך ביום טוב שחל בערב שבת)
אשמח לתשובה

תשובה:

אכן מנהג העולם לפחות בארץ ישראל להמנע מכך ביום טוב.

מקורות:

בט"ז סימן תר ס"ק ב מפורש שניתן להתפלל של שבת בעוד היום גדול למרות שהיא יום טוב כיון שהם מוסיפים בקדושה, ראה שם נדונו בציבור שלא היה להם שופר בראש השנה שחל בערב שבת וקיבלו שבת מוקדם ונזדמן להם שופר בעוד היום גדול, ונשאלה שאלה האם מחמת שקיבלו שבת נאסר עליהם עתה לתקוע ולקיים מצותם. וכן נראה במגן אברהם סי' תקכז ס"ק א, ובשו"ע הרב שם ס"ק ח. אמנם מסופקני אם מנהג העולם לעשות כך. בארץ ישראל שהזמן לא מאוחר מידי, לא הייתי נוהג כך, משום שיש שפקפקו בזה, ראה מה שדן בזה בשו"ת דברי יציב או"ח סי' קיז.