ספרי הרמב"ם = ספרי מוסר?

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

כידוע, הרמב"ם כתב כמה ספרים ומכתבים, כמו הקדמתו על הפרקי אבות (שמונה פרקים), או הקדמתו על פרק חלק, המורה נבוכים, וכו'.
רציתי לדעת אם לימוד הספרים או המכתבים האלה יכול להיחשב בתור לימוד המוסר (כמו לימוד האורחות צדיקים, החובות הלבבות, החפץ חיים או הפלא יועץ למשל).

תודה מראש.
בשורות טובות.

תשובה:

שלום וברכה

שמונה פרקים הוא ודאי לימוד מוסר, מורה נבוכים אינו מוסר אלא יותר פילוסופיה יהודית, או האמונה שלנו באופן בנהגת העולם, לכן, כל דבר לפי ענינו. זהו ספר חשוב מאוד, אבל כאשר המטרה היא עבודת המידות, אכן צריך ספר יעודי לכך.