מוטב להענש בעולם הזה ולא בעולם הבא

שאלה:

שלום וברכה,

יצא לי לשמוע מאנשים ברי סמכא שאמרו שעדיף שאדם יסבול יסורי איוב 70 שנה בעולם הזה ולא יעבור על לאו אחד…
ולא הבנתי מה הפשט? וכי הייסורים בעולם הבא כל כך קשים שעדיף לסבול כאן כל החיים ולא לסבול צער של לאו אחד בעולם הבא??
מה יהיה איתנו אם כך? למה עד כדי כך העונש קשה?!

אשמח למענה
תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

ראשית נכון, עונשי העולם הבא חמורים יותר מעונשי העולם הזה, ולכן חסד ה' הוא לכפר בעולם הזה ולבוא נקיים לעולם הבא. בעולם הזה אפילו צער קל של אדם המכניס ידו לכיס להוציא מטבע ויצא לו מטבע אחר נחשב יסורים וכפרה במידה מסויימת, כל צער כאן בעולם הזה הוא חסד. הרמב"ן בשער הגמול כותב בביאור הענין שאנו רואים לעיתים צדיק ורע לו רשע וטוב לו, שאמרו חכמים שהמדובר הוא בצדיק שאינו גמור, דהיינו, שאדם רשע, חלק מהעונש שלו זה שהוא מקבל את שכר מצוותיו בעולם הזה החולף, ואת עונשו בעולם הבא, והצדיק לעומתו שכרו שמור לו לעולם הבא ואת עונש עברותיו הוא מכפר כאן בעולם הזה. העולם הבא הוא חיי נצח וכל רגע שמפסידים בו הוא החמצה גדולה, העולם הזה כולו דמיון הבל ורעות רוח.

שנזכה לכל הטוב בזה ובבא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל לא מובן למה העונש כך כך קשה?
    אם על איסור אחד שעברנו העונש יותר קשה מ70 שנה ייסורי איוב (!!!) אז הרבה מאוד סבל נוראי מחכה לכולנו וקשה מאוד להבין את זה

  2. אינני יודע מנין המקור למה שכתבת בענין העונש, בחז"ל כתוב משפט רשעים בגיהנום שנים עשר חודש! בכל מקרה חשוב לדעת שמידה טובה מרובה על מידת פורענות פי אלף, ולכן במקום להתמקד בעונש על העבירה תרקוד כל היום על כל הנחת תפילין וכל ברכה וכל תפילה, ששכרן נצחי באופן שעין לא ראתה אלוקים זולתך.