לסמן לנהג להדליק אורות ברכב בשבת

שאלה:

אני מתגורר בעיר מעורבת חילונים וחרדים יחד,
מה הדין כשבליל שבת אני רואה רכב נוסע ברחוב חשוך בלי אורות, ואני חושש שעלול בטעות לדרוס הולכי רגל או לעשות תאונה וכו',
האם מותר לי לסמן לרכב שידליק אורות? משום פיקוח נפש?

תשובה:

שלום וברכה

זו שאלה מענינת… כלומר, אדם שנוסע לצורך פיקוח נפש, לקחת חולה לבית חולים, חייב כמובן להדליק אורות מחמת הסכנה שבדבר, כאן מדובר באדם שנוסע באיסור, לאידך גיסא יש כאן סכנה… נראה שאין לומר לו להדליק אורות, שהרי האמירה הנכונה שהיינו צריכים לומר לו זה "תעצור"!!! רק שאת זה אנחנו לא יכולים לומר. גם קשה לומר שזו סכנה מוחשית ממש מידית. נראה לי שאין לומר לו מחמת שיש בזה חילול ה'.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם חילול ה' זה רק אם יש לי חזות וסממנים של אדם דתי? מה הדין אם אני לבוש כחילוני וחובש כובע מצחיה, האם באופן הזה מותר לי להתריע בפניו לפתוח אורות?
    בנוסף שאלה באותו עניין, האם מותר לי להתקשר למשטרה בשבת ולדווח אם ראיתי אדם קצת שיכור נכנס לרכב ומתחיל לנהוג?