חלוקת ממון בגרושין

שאלה:

אבי התגרש לפני שנים. בגירושין נתן לאמי רוב הסכום שסוכם. וסוכם שעד שנתיים ישלם שאר החוב. ואבי לא שילם. בינתיים אמי חזרה לגור בביתו, בטענה שעדיין חלק מהבית שייך לה יש שישולם כל החוב. עכשיו אבי רוצה לשלם לה כדי להוציא מהבית. האם הוא יכול לנכות מהחוב מה שגרה בביתו בינתיים?
אם בינתיים עשו שיפוץ בבניין יכול לדרוש להשתתף בעלותו?
ואיך מתבצע התשלום באופן שלא תהיה הכחשה והיא באמת תוציא את שמה מהטאבו?
האם היא יכולה לדרוש ממנו שיחזירה כסף שנתן אביה לו לשם קניית הדירה?

תשובה:

שלום וברכה,

לא ניתן לדרוש שכירות על הזמן שגרה, מאחר ויש לה חלק בדירה כל עוד לא סולק החוב ונרכשה הדירה מהאשה.

האשה לא חייבת לשלם שיפוץ על הדירה כיון שהדירה היא רק זמנית שלה, ובעל הדירה העיקרי הוא הבעל והוא חייב לשלם שיפוצים.

כדי לוודא שהאשה תעביר בטאבו את הדירה על שם הבעל לאחר התשלום יש לפעול דרך עו"ד שהיא חותמת לעו"ד ייפוי כוח ולהעביר את הכסף דרך עו"ד, והעו"ד יעביר את הדירה על שם הבעל.

דרישת האשה שיחזיר את הכסף שאביה נתן, מן הסתן דיברו על כך בהסכם גירושין, ויש לפעול לפי מה שסוכם בתחילה ולא לשנות את ההסכם.

בהצלחה.