חינוך ילדים לברכות ולימוד תורה

שאלה:

שלום רב! יש לי בן שהוא בן 7 שלאחרונה לא מוכן לברך אחרי האוכל ולא רוצה ללמוד מה אני אמורה לעשות ?לא רוצה לחייב ולא יודעת איך להתנהג אשמח לתשובה דחופה תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הילד עדיין קטן, וכל לחץ יכול רק לגרום לו לריחוק, מה שצריך לעשות זה שני דברים, דוגמא אישית, שברכת המזון של ההורים תהיה יפה ושמחה מתוך ברכון ובלי קוצר רוח. וחיזוקים לכל פעם שהוא כן מברך ולומד. התפעלות אמיתית, פרס קטן, לספר לסבתא כשהוא שומע וכו'. התנייה חיובית תגרום לו לרצות לעשות עוד.

ועל הכל סבלנות ועוד סבלנות.

באוירה טובה ושמחה הכל יהיה בעזרת ה'.

אפשר גם לספר בסעודות השבת בשבח ברכת המזון וסגולתה לפרנסה טובה ולניסים, ולדבר בשבח לימוד תורה ולומדי תורה בצורה מענינת ומתפעלת. ובעזרת ה' הוא יגדל.

רוב נחת.