דמי שכירות בזוג פרודים

שאלה:

בס"ד
אדם שהציג עצמו בתהליכי גירושין סגר איתנו חוזה שכירות לשנה, הוא נתן 12 צקים מחשבון משותף לו ולאשתו, כעבור כשבועיים הזוג עשו שלום בית ואשתו וילדיו חברו אליו לגור יחדיו בדירה,
עכשיו כעבור חצי שנה צק של חודש מאי חזר מסיבת אין כיסוי, בעל הדירה הסביר לנו שאשתו עשתה לו צו הרחקה והזמנה לדין, הבטיח לשלם לנו את חודש מאי במזומן ובקש מאיתנו לפנות לאשתו ולדרוש ממנה את התשלום היות והיא זו שמתגוררת בפועל בדירה ולא הוא, ולא לספר לה שבעלה שילם את החודש הזה, ושאתנהל מולה, מה עלי לעשות, לחוזה נשאר עוד 5 חודשים עד לסיומו והזוג עדיין נשוי
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

מעיקר הדין החיוב מוטל על הבעל שחתם חוזה ושכר את הדירה, והעובדה שהורחק מביתו לא פוטר אותו מתשלום כיון שהוא הכניס את אשתו ואת בני ביתו, ומה עוד שנהנה שבני ביתו מתגוררים בדירה.

השאלה שמוצבת בפניכם האם כדאי לכם להיכנס לתוך הסכסוך המשפחתי ולתבוע מהאשה שכירות כדי לעזור לבעל. או שלא כדאי להיכנס לסכסוך המשפחתי, והבעל יעמוד לדין מול אשתו. לעניות דעתי לא כדאי לכם להיכנס לסכסוך המשפחתי ולהתעבר על ריב לא לכם, אתם עומדים מול הבעל בלבד, והוא יתבע את מי שירצה.

בהצלחה.