ברכות הנהנין – היסח הדעת

שאלה:

האם נכון שהיום מי שהתחיל לאכול נניח עוגה ורוצה אח"כ לאכול משהו אחר כגון ביסלי וכו' לא צריך לברך שוב אף שלא היה בדעתו, כי היום רגילים לנשנש, לי נראה שכל מקרה לגופו, (ואם עכשו בירך על משהו להשלים מאה ברכות בשבת ודאי לא חשב לנשנש וכו').

תשובה:

שלום וברכה

ברור שכל מקרה לגופו. כשאדם בא למטבח במטרה לטעום משהו, קיימת הסברא שהזכרת שאנשים היום רגילים לפתוח בדבר אחד ולהמשיך עם עוד דבר אחר, אבל כאשר אדם אוכל משהו במטרה מסויימת ובמקום שאין לו דרך באופן טבעי לאכול עוד הדין יהיה שונה, אלא שבדרך כלל קיימת הסברא שהזכרת שאנשים רגילים להגרר מאכילה אחת לשניה.