אכילה עם גוי בשולחן אחד

שאלה:

שלום
אני עובדת בבית מלון ,כשר כמובן! בחדר אוכל האם מותר לגויים לשבת בשולחן שאני אוכלת בו זה שולחן ארוך מחובר רציתי לציין שזה חדר אוכל לא גדול במיוחד אז הם פשוט התיישבו זה לא שקראתי להם לבוא. . אני כמובן נוטלת ידיים ומברכת ברכת המזון על השולחן,האם יש עם זה בעיה זה לא כל כל בשליטתי
תודה מראש,אשמח לתשובה

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה בכך שהגוי יושב שם.

אסור לסעוד או לשתות יין  יחד עם גוי, כמבואר בשו”ע בסי’ קנב. אמנם בדרכי תשובה שם שהאריך לבאר מכמה אחרונים, שאם לא מדובר בסעודה של הגוי דוקא אלא סתם מתקבצים יחד לסעודת מרעים, אם רוב הנוכחים הם יהודים והגויים הם מיעוט, יש להקל, אבל כאשר הם מחצה על מחצה או רוב גויים – אסור בכל אופן.

ומכל מקום כל הדיון הזה הוא כאשר אתם אוכלים יחד, אבל כשכל אחד אוכל לבד ואין ביניכם קשר בכלל, רק טכנית כל אחד מביא את האוכל שלו לשולחן הזה, אין חשש כלל.