תפילה למלאכים

שאלה:

בס"ד
שבוע טוב וחודש מבורך!
כיצד היהדות מתייחסת למלאכים האישיים שיש לכל אדם? נראה כי לכל חודש יש מלאך אחר,
האם אדם יכול לפנות בתפילה למלאך השומר שלו בנוסף לתפילה לה'?
או שיש להתפלל ל ה' בלבד ולא להזכיר את המלאך?
מה תפקיד המלאך ברכיאל ומה עוצמתו?
הבנתי שהוא האחראי הממונה על כל מלאכי השרת שהם כחצי מליון מלאכים סה"כ.
תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

אין לנו שום עסק בנסתרות, גם המקור לכל דברייך לא ברור לי, יש אמנם מקור למלאך בשם זה בספר הרזים, אבל יש לו גם מקורות נוצריים… אנחנו בכלל לא עסוקים בנושא של מלאכים וחלילה לפנות אליהם, אנחנו מתפללים רק לה' לבדו, שהוא אבינו מלכנו ואין לעבוד לאחר זולתו.

גם במקרה שאנחנו פונים למלאכים, ולשיטות שזה מותר, זה רק שימליצו טוב בעדנו, אף פעם לא שישמרו עלינו, ראי בענין זה כאן, ואף פעם לא נזכיר אותם בשם שזה יכול לגרום נזק].

חיים טובים ושמחים.