מיסטיקה

שאלה:

שלום, בהתחלה הרגשתי ששאלתי מוזרה אבל אחרי שראיתי שאתם עוסקים בנושא של מיסטיקה בשלושה מאמרים כאן באתר החשוב נחה דעתי…
האם קריאת מחשבות/נשמה מותרת לפי היהדות?
ידועים הסיפורים שיהודי מגיע לרב והרב כבר יודע מדוע היהודי הגיע או רואה לנשמתו של היהודי , (אפילו ישנו רב שקיבל את הכינוי "הרנטגן" בשל כך) וזה עוזר לו להחליט מה לענות לשאלתו.
האם מותר ליהודי "פשוט" בין, חברים למשל, "להיכנס לראש" של החבר שמתקשה לשתף למשל חוויה כדי לעזור לו?
האם לאשה להיעזר באינטואיציה שלה כדי לנסות לקרוא את מחשבותיו של בעלה כדי להבין מה עובר עליו , האם זה לא פגיעה בפרטיות שלו? ובכלל נדמה שזה מבטל את חופש הבחירה שלו מה הוא בוחר לומר ומה לא?

תשובה:

זה סתם דמיונות וחזיונות שוא… אף אחד לא יכנס לראש של השני, על הקב"ה נאמר שהוא בוחן כליות ולב ויודע מחשבות, אף אחד מאיתנו הוא לא הקב"ה…

בשורות טובות.