מה עושים ש"כולם מדברים שטויות"?

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

רציתי לדבר על נושא שמפריע לי מאוד.

ב"ה, למדתי בישיבה (בישראל) במשך שנתיים.
אבל פעם אחת, דיברתי עם רב אחד, שהוא מוכר בתור ת"ח ופוסק (לא מפורסם מאוד), על כמה עניינים של הלכות, ובקיצור, הוא כעס עלי וצעק עלי ואמר לי בערך ככה: "מה זאת אומרת!? אתה מדבר שטויות! אתה מוציא דברים! אתה צריך לשכוח את כל מה שלמדת! הלכות, זה לא לגיל שלך. אתה צריך למקד הלימוד שלך על הגמרא […]".

אין תגובה.

אבל, יש לי כמה בעיות בגלל זה:

א) בדקתי כמה דעות של רבנים חשובים וגם מפורסמים, והם חושבים שנכון שזה חשוב ללמוד גמרות, אבל כולם צריכים גם כן ללמוד הלכות.
זאת אומרת שאותו הרב הוא דעת יחיד (לכאורה);

ב) אחרי כל מה שאמר לי אותו הרב, למדתי לקח חשוב עד למאוד: צריך ללמוד תורה בצורה אובייקטיבית וביקורתית, כי כולם יכולים לטעות (גם גדולי הדורות).
אבל עכשיו, כשאני שומע כל מיני אנשים, ואפילו רבנים, שאומרים דברי תורה ברבים (או בכתב), אני שם לב שיש הרבה פעמים שהם טועים בדבריהם, או שהטענות/הראיות שלהם די חלשות, ולפעמים גם הם אומרים ממש שטויות! לא בהכרח על הלכות, אבל על כל מיני נושאים של תורה (גמרא, מוסר…).
וזה מכעיס אותי מאוד!

ובמקום שאני גר עכשיו, אין הרבה תלמידי חכמים אמיתיים שכדאי להקשיב להם, והם גרים רחוק מהעיר שבה אני גר.
ולכן, אני נאלץ ללמוד תורה כמו שאני יכול, אבל זה קשה.

אבל מה שמפריע לי מאוד, זה שבגלל כל הדברים האלה, הפכתי להיות כעסן.
ואני חושב שזה בגלל חוסר אמונה בהקב"ה, כי אני אומר לעצמי שזה לא הוגן, שזה לא נורמלי שאני כל כך התעייפתי כדי ללמוד תורה, ובחזרה אני מקבל כל מיני בולבולים כאלה.

(יש עוד כמה דברים קשים שקרו לי עם כל זה (מחלה, וכו'), אבל אני לא רוצה להיות ארוך מדי).

ולכן, רציתי לשאול את כבוד הרבנים מה אני צריך לעשות כדי לקבל את כל מה שעשה לי ה', ואיך לא להיות כעסן יותר, ובפרט כשאני שומע כל מיני דברי תורה שאני חושב שהם לא נכונים או שהם שטויות אפילו.

תודה מראש על העזרה.
שבוע טוב, וחודש טוב.

תשובה:

שלום וברכה

הצטערתי לקרוא את כל הקושי שאתה עובר, יתן ה' שתזכה לעשות רק טוב, ולחיים שמחים ומאושרים מתוך בריאות.

למעשה כשאני קורא את השאלה שלך פעמיים ושלוש אינני מבין למה פנית אלי… וכי אני אינני טועה לפעמים? אני מלאך?! צבטתי את עצמי שוב ושוב, וראיתי שלא בדיוק, כנראה אני כן בן אדם… ובכל זאת אני כאן, משתדל להשיב לאנשים תשובות מדוייקות ככל שאוכל, ואם אטעה חלילה, וכשאני באמת טועה בעוונותי, עימי תלין משוגתי. אני מיצר על כך ומתפלל לסייעתא דשמיא בהמשך.

אני מניח שכך גם עוד רבנים, ואני משוכנע שגם אתה טועה ככה מידי פעם… אם נהיה כנים… ולכן מה שהכי חשוב בשביל כולנו הוא קצת צניעות, מה יש לכעוס? ואם מישהו טעה, למה זה מכעיס? הוא עשה זאת בכוונה? כל אחד יכול לטעות והעיקר להשתדל לעשות טוב ולא לתת לטעויות להחליש אותנו ולגרום לנו להמנע מעשייה ברוכה ומועילה למען הכלל.

כך נוהגים מן הסתם רבותיך, וכך תנהג גם אתה. כולנו בני אדם, ורוצים להיות בסדר ולפעמים גם מצליחים…

מתוך מבט כזה, בודאי הכל יראה בעיניך אחרת!

יתן ה' שנדע רק טוב, ונמצא חן וחסד בעיני אלוקים ואדם.

שבוע מבורך.