כסא של אליהו בברית מילה

שאלה:

בס״ד
שלום וברכה !
מה המקור למנהג שמניחים את התינוק על כסא אליהו הנביא זכור לטוב ?!
בתודה מראש
יצחק אביי

תשובה:

שלום וברכה

בספרי המנהגים מבואר שנהגו לעשות שני כסאות בברית מילה, אחד לסנדק והשני לאליהו הנביא, ראה מהרי"ל הל' מילה, אור זרוע סי' קיז, מחזור ויטרי, מנהגי הר"א קלאוזנר אות קמח, וכן הובא במנהגי וורמיזא ומנהגי איסטנבול ועוד עדות. אולם בשדי חמד מערכת בית הכנסת הביא שהמנהג היה בכסא אחד בירושלים, וכ"כ בערוך השלחן סי' רסה. בס' יד הקטנה מילה פרק ה הביא שיש נהגו לעשות כסא גדול המחולק לשנים.

מזל טוב ורוב נחת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס״ד
    חזק וברוך
    כן נהגו להכין כסא לאליהו
    שאלתי היתה מה המקור שמניחים התינוק עליו ואומרים זה הכסא של אליהו הנביא וכו׳

  2. ראה אורחות חיים הל' מילה רוקח, והג"ה למנהגי מהר"י טירנא ובספר ברית אבות סי' ז סעי' א, ובס' מגדל עוז הגריעב"ץ משמע דהאב בעצמו יניחו על הכסא ומניח ראשו של התינוק למזרח ורגליו למערב. האמירה זה הכסא מקורה בזוהר פרשת לך לך עמ' צג שאין אליהו בא עד שאומרים זאת.