טעה בתפילת שבת והתחיל אתה חונן

שאלה:

שלום לרב.

ברצוני לברר ההלכה
מה הדין אם בערבית של שבת המשיך המתפלל ואמר אתה חונן ונעצר אחרי חונן.
כאשר הוא ידע שהיום שבת
ורק שיגרת הלשון הטעתו.

מה יעשה ימשיך הברכה או יחזור לשל שבת

תודה לרב

תשובה:

יסיים ברכת אתה חונן ורק אז יחזור לשל שבת.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות שבת סימן רסח סעיף ב – ג

סעיף ב

אם טעה והתחיל תפלת החול, גומר אותה ברכה שנזכר בה שטעה ומתחיל של שבת, ל"ש נזכר בברכת אתה חונן ל"ש נזכר בברכה אחת משאר הברכות, בין בערבית בין בשחרית, מוסף ומנחה. וי"א דבמוסף פוסק אפילו באמצע ברכה.

סעיף ג

אם היה סבור שהוא חול והתחיל אדעתא דחול ומיד כשאמר תיבת אתה נזכר קודם שאמר חונן, הוה ליה התחיל בשל חול וגומר אותה ברכה; אבל אם היה יודע שהוא שבת, ושלא בכוונה התחיל תיבת אתה, אפילו אם הוא בתפלת שחרית שאינה פותחת באתה אינו גומר ברכת אתה חונן דחשבינן ליה כטעה בתפלת שבת בין זו לזו. הגה: דהרי יכול לומר אתה קדשת או אתה אחד (תרומת הדשן סימן י"ד).