ליל הכלולות

שאלה:

האם מותר לכתחילה שלא תהיה ביאה מלאה בערב החתונה ובזמן השבע ברכות ורק לילה לפני התאריך שאמורה לקבל תהיה ביאה שלמה ויפרשו

תשובה:

ודאי שאין לעשות כך, ראשית מי יודע מה נחשב ביאה גמורה, זה מאוד גבולי ובנקל עלולים להכשל כאן באיסור. ולדחות לגמרי את הביאה ודאי לא טוב ולא נכון, ובנקל עלולים להגיע בטעות למצב בו יאסר עליהם הייחוד, מה שמאוד לא מוצלח.. לא כך קיבלנו מרבותינו, יש לנהוג כדרך ישראל בכל הדורות, ויזכו לחיים שמחים ומאושרים.