בשר ביום טוב לנשים

שאלה:

שלום, יש לי שאלה בקשר לאוכל של חג, כתוב בתורה שצריך לאכול בשר בשביל שמחה..אבל אם בשר לא גורם לי. עדיין אני צריכה לאכול בשר בחג?

תשובה:

שלום וברכה

יש שאלה עקרונית, האם נשים חייבות בבשר ויין ביום טוב כמו אנשים, שכן בשולחן ערוך הובא מדברי חז"ל שעיקר מצות שמחה לנשים היא בבגדים יפים ותכשיטים. אמנם רבי עקיבא איגר בהשמטות סימן א' דן בזה ונראה מדבריו שאף נשים מחוייבות בכך אבל בפשטות יש להקל, בפרט למי שאינה מחבבת בשר.

לגבי מה שכתבת שאינך מרגישה בכך שמחה, פשוט בעיני שאין הכוונה שמחה בגלל שזה טעים מאוד, אלא עצם סוג השובע הזה יש בו שמחה, כמו ביין שהשמחה שבו לא באה מחמת טעמו הערב בדוקא.