לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תוכחה

שאלה:

דחו אותי במייל על ריאיון עבודה לחברה שמלכתחילה לא אהבתי כי לדעתי הם לא מקצועיים מספיק וגנרים ומשעממים, בתואנת שווא. האם עלי להוכיחם (תוך כדי הריאיון הם הביעו יוהרה כזו מאוסה ובורות מקצועית והשליכו הכל עלי מהפוואר טריפ שלהם א-לה הייטקיסטים)? אני יכול לפרט להם במה טעו בכנות בשפה "מודרנית" ולהביע את המסר התורני שאל לאדם להתגאות על חברו, ולקבול על השימוש לרעה בכוח שלהם (אין לי שום אינטרס אצלם ולא אהיה מעוניין לעבוד עם מי מהם כך שזה לא יזיק לי) באופן יחסית מנומס. האם זו מצווה, המלצה, או עדיף להמנע בבחינת והייתי כאיש אשר לא שומע וגו'? הם לא שומרי מצוות אך כנראה יהודים ביחוסדת. תודה!

תשובה:

ודאי שאין טעם להוכיח אותם, כשם שמצוה לומר דבר הנשמע כך מצוה שלא לומר דבר שאינו נשמע… שכח מהם ובורא עולם ישלח לך את מקומך הטוב המיועד לך.

ברכה והצלחה ושבת שלום.

הצטרף לדיון

תגובה 1