לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קופסאות פלסטיק חלבי ובשרי שהתערבבו

שאלה:

שלום,
אם יש קופסאות פלסטיק בשרי וחלבי שהתערבבו, מה עושים?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

על הגעלת כלי פלסטיק נחלקו הדעות אם היא מועילה או שדינם ככלי חרס, המיקל יש לו על מי לסמוך בהחלט אך המחמיר בכלי שאינו יקר תבוא עליו הברכה.

מקורות:

בשו”ת אג”מ (יו”ד ח”ב סי’ צב) ושו”ת קנין תורה (ח”ב סי’ צ”ב) ושו”ת להורות נתן (ח”ו סי’ סט) החמירו בזה שלא מועיל לפלסטיק הגעלה שדינו ככלי חרס, לעומת זאת בשו”ת חלקת יעקב ח”ב סי’ קסג האריך באופן עשיית כלי פלסטיק ומסיק שאפשר להכשירן בהגעלה וכ”כ במנחת יצחק ח”ג סי’ סז ובציץ אליעזר ח”ד סי’ ו ובשו”ת שאלי ציון ח”ב סי’ כג שו”ת באר משה ח”ב סי’ נג, ושו”ת אור לציון ח”ג פ”י סי’ יג, וחזון עובדיה (פסח עמ’ קנא), הקילו בזה וע”ע ביסודי ישורון ח”ו עמ’ קע, ובספר סידור פסח כהלכתו (פ”ט הערה 49 בשם הגרי”ש אלישיב).

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. השואל אפילו לא ציין אם משתמשים בהם לחם או לקר…
    ולגבי כבוש כמבושל זה כמובן תלוי בכמה זמן שהה אוכל בכלים ואם בכלל אומרים כבוש כמבושל בקר

  2. הרהרתי בדבריך לפני כתיבת התשובה, וחשבתי שכיון שלא מדובר במשהו חד פעמי, אלא הם מיועדים לכך זמן רב, ניתן להניח מן הסתם שודאי פעם היה חם או כבוש.

  3. לכאורה גם בזה יש מחלוקת שהרי שו"ע מורה להכשיר לפי רוב תשמישו ולא לפי מיעוט תשמישו כדעת הרמ"א.
    אולם כנראה ששנות הכרותנו המצטברות השפיעו עלי ואני ודאי הייתי זורק את הכלי אם הוא מהזולים או דואג לשים בו דברי פרווה בלבד